Rusya'dan Türkiye- Suriye görüşmesine ilişkin açıklama geldi

Moskova, Türkiye ile Suriye'yi 'barıştırma' sürecinde dışişleri bakanlarını biraraya getirme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Buna göre, İran dışişleri bakanının da katılacağı 'dörtlü format' üzerinde görüşmeler yürütülüyor.

Rusya'dan Türkiye- Suriye görüşmesine ilişkin açıklama geldi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ile Suriye dışişleri bakanları arasında bir görüşme gerçekleştirmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bogdanov, görüşmeye İran dışişleri bakanının da katılmasının planlandığını söyledi.

Bogdanov, bugün düzenlediği basın toplantısında, “Şimdi gündemde dışişleri bakanları toplantısı var” dedi.

Toplantının ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgi vermeyen Mihail Bogdanov, “Görüşmenin nasıl yürütüleceği ve şartları görüşülüyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Ocak’ta yaptığı açıklamada Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ile görüşme için bir anlaşmaya varılmadığını ama görüşmenin en kısa sürede gerçekleşeceğini söylemişti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, geçen yılın son günlerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya gelmişti.

Akar’ın Suriye Savunma Bakanı ile bir araya gelmesi Suriye ile Türkiye arasında 2011'den bu yana bakanlar düzeyindeki ilk görüşme olmuştu.

Eğer dışişleri bakanları görüşmesi gerçekleşirse bu görüşme, Suriye iç savaşının başladığı 2011’den bu yana Suriye ile Türkiye arasındaki en üst düzey görüşme olacak.