Rusya'dan Suriye Ordusu'na destek açıklaması

Rusya'dan Suriye Ordusu'na destek açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin ve Rus askeri danışmanların Suriye ordusuna terörle mücadelede destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugünkü basın toplantısında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Rusya, Libya'daki savaşı en üst düzeyde yürütüyor” sözlerine yanıt verdi. Peskov, “Rusya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Vladimir Putin, Libya'ya asker göndermedi ve bu konuda hiçbir emir vermedi. Libya’da Rus askeri bulunmuyor” yanıtını verdi.

Peskov, Basın mensuplarının “Libya'da ölmüş olabileceği düşünülen bir Rus subay için Orenburg'da düzenlenen cenaze töreni” yönündeki haberlere ilişkin sorulara ise “Bu konuda bilgim yok. Size bu konuda açıklama yapamam” cevabıyla yetindi.

Peskov, ayrıca Erdoğan ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın Suriye'deki 'Esad rejimine' desteğini sonlandırdığını görmek istediğine dair sözlerini de değerlendirdi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin ve Rus askeri danışmanların Suriye ordusuna terörle mücadelede destek vermeye devam ettiğini kaydeden Peskov, “Rusya'nın İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki teröristlerin eylemlerini sıklaştırmasından üzüntü duyduğunu” ifade etti.