S-400 için prensip anlaşması imzalandı

S-400 için prensip anlaşması imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın S-400 füzelerinin satışla ilgili yaptığı ‘imzalar atıldı’ açıklamasıyla nihai anlaşmayı değil prensim anlaşmasını kastettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısında S-400 füze savunma sistemiyle ilgili Rusya ile yürütülen müzakerelere yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, "Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz" dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Erdoğan'ın bu açıklamasına ilişkin soruya, "Yorum yapmıyoruz" yanıtını verdi.

Türk yetkililerinden edindinilen bilgiye göre Türkiye ile Rusya arasında S-400 füze savunma sistemiyle ilgili nihai anlaşma imzalanmadı. Ancak prensip anlaşması imzalandı. Türk yetkililer, konuyla ilgili olarak, "Sözleşme imzalanmış değil ama prensip anlaşması için imza atıldı" bilgisini verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıklamasında bu imzadan söz ettiğini kaydetti.