Sabri Ok’tan ‘eylemsizlik’ ve seçim açıklaması: Birçok devlet haber gönderdi

PKK yöneticilerinden Sabri Ok, “Bugüne kadar yapılan seçimler toplum tarafından rutin ve normal olarak görülüyordu. Ama bu sefer öyle değil. O yüzden gerçekten bu seçim çok önemli” dedi.

Sabri Ok’tan ‘eylemsizlik’ ve seçim açıklaması: Birçok devlet haber gönderdi

SterkTV’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Maraş merkezli depremlerin ardından aldıkları “eylemsizlik” kararını “insani, vicdani ve ahlaki görev” şeklinde değerlendirdi.

Ok, “Şunu söylemeliyim, şüphesiz birçok kişi, birçok devlet, uluslararası güçler, bazen doğrudan ve açık bir şekilde, bazen farklı şekillerde yönetimimize haber gönderdiler, selamlar gönderdiler; ‘eğer bir gün eylemsizlik, ateşkes kararı alırsanız biz üzerimize düşen rolü oynayacağız’ dediler” diye konuştu.

“Belki bu da kararımıza etki etti” diyen Ok, “Eylemsizlik ve ateşkes talebinde bulunan güçler aldığımız kararı gördüler ama Türk devleti bu kararı tanımıyor. Saldırılar sürerse bu durum böyle devam edemez” ifadesini kullandı.

Sabri Ok, “Dediğim gibi üzerimizde bir baskı var, Türk devletinin saldırıları devam ediyor ama bu her zaman böyle olmayacak. Biz üzerimize düşeni yaptık. Deprem oldu, Ramazan ayıdır dedik ve böyle bir karar aldık ama Türk devleti yetkilileri bunu görmezden geliyor. Herkes bilsin ki bu durum her zaman böyle olmayacak” dedi.

14 Mayıs seçimleri

Herkesin “bu seçimin önemli” dediğini belirten Ok, “Biz de aynı fikirdeyiz. Bugüne kadar yapılan seçimler toplum tarafından rutin ve normal olarak görülüyordu. Ama bu sefer öyle değil. O yüzden gerçekten bu seçim çok önemli. Bu iktidar ulus devlet aklıyla, Avrasya aklıyla, Ergenekon aklıyla 20 yıl boyunca iktidarda kaldı. Ama artık bu iktidarın devam etmesi mümkün değil” yorumunu yaptı.

A Haber’in Duran Kalkan hakkında yaptığı haberi izlediklerini aktaran Ok, “Vay efendim heval Abbas, şunu destekliyoruz, bunu desteklemiyoruz demiş. PKK’yi ne sanıyorlar. PKK zaten ideolojik ve siyasi bir harekettir. Amacımız siyaset yapmak. Tabi ki birilerine destek vereceğiz, birilerine vermeyeceğiz” dedi.

Ok, “Yani AKP, PKK’den ne istiyor? Hiç siyasetten bahsetmesin istiyor. Faşistler PKK’nin siyasetten bahsetmesini istemezler. Elbette siyaset yapıyoruz. Bizim görevimiz de görüşlerimizi belirtmektir. Birileri bundan istifade edebilir, birilerinin hoşuna gitmeyebilir” sözlerini sar etti.

HDP’nin Yeşil Sol Parti ile seçime girme kararının “doğru ve makul” olduğunu belirten Ok, “Kürt halkının ve demokratik siyasi hareketinin geçmişten tecrübeleri var. Partilerinin, logolarının değişmesi 1 günlük iştir. Öğrenmeli ve oylarını kullanmalıdırlar. Bu durum HDP’ye bir şey kaybettirmez” ifadesini kullandı.