Sadr’dan ABD Büyükelçiliği’ne roket saldırısına tepki

Hareketi’nin lideri Mukteda Sadr, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik roket saldırısına tepki gösterdi.

Sadr’dan ABD Büyükelçiliği’ne roket saldırısına tepki

Irak’taki Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es-Sadr, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik roket saldırısına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, “Bazı çevreler direniş iddiasında bulunuyor. Yeşil Bölge’deki ABD Büyükelçiliği’ni vurduğunu iddia ediyorlar. Sivilleri, çocuk ve kadınları yaralayıp, eğitim ve bilgi mekanlarını yıkıyorlar” dedi.

Halkın bu tür eylemlere yol vermemesi gerektiğini kaydeden Sadr, “Amaçları ABD güçlerinin geri çekilmesini geciktirmek, kendilerinin de silahlı eylemlerini sürdürmeleri ve halkın kaderini kendi ellerinde tutmak” ifadelerini kullandı.

AbD güçlerinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Millet yoluyla ülkeden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Sadr, uluslararası normalar ve yasalar çerçevesinde sürecin yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne akşam saatlerinde 3 roketle saldırı düzenlenmişti. Roketler büyükelçilikteki savunma sistemi tarafından engellenmişti.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı'ndan yapılan açıklamada, Bağdat’ın merkezindeki Yeşil Bölge’ye füzeyle ‘terör saldırısı’ düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda bir kadın ve bir çocuğun yaralandığı kaydedildi.