Sadr'dan Koordinasyon Çerçevesi'ne: Erbil'e atılan füzeleri unutmadık!

Mukteda es-Sadr’ın bakanı olarak adlandırılan Salih Muhammed el-Iraki, bazı siyasilerin Sadr yanlılarının mevcut gösterilerini "iradenin dayatılması" olarak nitelediklerini, ancak Ulusal Kurtuluş Koalisyonu'nun ilanından sonra "Erbil ve Anbar'a füzeler atıldığını unutmadıklarını" söyledi.

Sadr'dan Koordinasyon Çerçevesi'ne: Erbil'e atılan füzeleri unutmadık!

Sadr'ın bakanı olarak bilinen Salih Muhammed el-Iraki sosyal medya üzerinden yayınladığı bir mesajında Koordinasyon Çerçevesi’nin seçim sonuçları açıklandıktan sonra gerçekleştirdikleri grevlerin büyük yenilgiyle sonuçlandığını öne sürdü.

Seçim sonrası Sadr Hareketi, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ve Sunni Egemenlik İttifakı ile hükümet kurmak için kurulan Ulusal Kurtuluş Koalisyonu'nun ilanından sonra  Erbil ve Anbar’a düzenlenen füzeli saldırıyı hatırlattı.  Iraki, bazı siyasi çevrelerin Sadr yanlılarının gösterilerini "iradenin dayatılması" olarak nitelendirmesini reddetti.

Salih Mihemed Iraki “Ulusal Kurtuluş Koalisyonu'nun ilanından sonra Erbil ve Anbar'a füzeler atıldığını unuttunuz mu? Zorla ve tehditle iradenin dayatılmasına esas teşkil eden ses kayıtlarını unutmak mümkün değil. Hastanelerin, santrallerin ve sandıkların yakılması unutulmamalı” dedi.

Iraki, “Çok fazla insanınız yok ve halkınıza karşı savaşıyorsunuz ve yolsuzluklarınız asla devam etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Sadr Hareketi yandaşları 30 Temmuz 2022'den bu yana Parlamentonun feshedilmesi, anayasa değişiklikleri ve erken seçim talebiyle grevde. Bu arada, Sadr hareketi dışındaki büyük Şii siyasi partilerin çoğunu içeren Şii Koordinasyon Çerçevesi destekçileri Cuma gününden bu yana Yeşil Bölge yakınlarında süresiz oturuma başlamıştı.