Salih Müslim: Türkiye ile diyaloga hazırız, Ulus-Devlet istemiyoruz

Batı Kurdistan Demokratik Toplum Partisi (PYD) eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin talep etmesi halinde kendilerinin Türkiye ile diyalog kurmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Salih Müslim: Türkiye ile diyaloga hazırız, Ulus-Devlet istemiyoruz

Demokratik Toplum Partisi (PYD) eşbaşkanı Salih Müslim Suudi Okaz gazetesine verdiği söyleşide İran ile işbirliği ve ilişki içerisinde bulunmadıklarını dile getirdi ve İran'daki Molla rejiminin Kürtler üzerinde büyük bir zulüm uyguladığına vurguda bulundu.

NerinaAzad internet sitesinde yer alan haberde, Kurdistan Bölgesi'ndeki mevcut federal sistemin etnik bir temel üzerinde şekillendiğinden kendilerinin bu sisteme sıcak bakmadıklarını, Rojava bölgesi için farklı bir arayış içerisinde olduklarını dile getiren Salih Müslim, bölgedeki tüm felekatlerin kaynağında devletlerin varlığı bulunduğundan Kürtler için ulus devlet istemediklerini vurguladı.

Kendilerinin sadece Suriye'deki Kürtlerin sorunlarıyla ilgilendiklerini dile getiren Müslim, Türkiye ve İran'daki Kürtlerin sorunlarıyla bir ilgilerinin olmadığını, oralarda yaşayan Kürtlerin kendi sorunlarına çözümler üretebileceğini belirtti.

Suriye Hükümetinin Cezire bölgesinde çok sayıda güvenlik merkezi ile kontrol noktalarının buunduğunu kabul eden Salih Müslim buna rağmen kendileri ile Suriye rejimi arasında bir ilişki bulunmadığını ileri sürdü.

IŞİD'e karşı savaştıkları için ABD'nin kendilerine silah verdiğini dile getiren Müslim, kendilerinin Türkiye ile hiçbir problemlerinin bulunmadığını vurguladı ve Türkiye ile ilişki geliştirmek istediklerini ve Türkiye istediği taktirde diyalog kurmaya hazır olduklarını dile getirdi.