'Şam-Ankara yakınlaşmasının amacı Özerk Yönetim projesini yok etmek'

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) İlişkiler Ofisi’nin düzenlediği panelde, Şam-Ankara yakınlaşmasının amacının “Özerk Yönetim projesini yok etmek ve Suriye krizini derinleştirmek olduğu” ifade edildi.

'Şam-Ankara yakınlaşmasının amacı Özerk Yönetim projesini yok etmek'
Foto:ANHA

Özerk Yönetim’e yakın kaynaklarda yer alan haberlere göre, panelde konuşan MSD Halkla İlişkiler Ofisi Üyesi Ali Rehmûn, “Türkiye’nin Suriye krizinde rolü olan devletlerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Suriye krizinin başından bu yana silahlı çetelere destek veriyor, ancak o gruplar daha sonra cihadist örgütlerin çatısı altına girdi” şeklinde konuştu.

“IŞİD Türkiye sınırındayken sorun yoktu”

Türkiye’nin kendi amaçlarını gerçekleştirmek istediğini belirten Rehmûn, “Türkiye’nin Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’yi işgal etmesi olumsuz etki yaptı. Hepimiz biliyoruz ki IŞİD Türkiye sınırındayken bir sorun yoktu. Ancak bölgede demokratik bir varlık ortaya çıktığı zaman hemen karşısında durdu ve Suriye topraklarını parçalayarak, işgal ederek hedeflerine ulaşmak istedi” ifadelerini kullandı.

Kürt Birlik Partisi Üyesi Osman Ali ise Şam-Ankara yakınlaşmasının geçici olduğunu ve bu yakınlaşmadaki amacın “mültecilerin geri gönderilmesi olduğunu” aktardı.

Doktor Hesen Şewax da Suriye halkının Şam-Ankara yakınlaşmasına karşı olduğunu ve Suriye’deki krizin çözümünün, “Özerk Yönetim örneğinin tüm Suriye’de uygulanmasıyla” olacağını dile getirdi. Rudaw