Şam, Moskova aracılığıyla Ankara'ya muhtıra verdi

Şam yönetiminin Moskova aracılığıyla Ankara’ya bir 'mutabakat muhtırası gönderdiğini' söyleyen Suriye parlamentosu Milletvekili El Cadan, “AK Parti’nin kullanacağı bir koz değiliz" dedi.

Şam, Moskova aracılığıyla Ankara'ya muhtıra verdi

Suriye ve Türkiye dışişleri bakanlarının görüşmesine ilişkin Rûdaw’a konuşan El Cadan, “Dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapmadan önce, ön adım olarak birkaç noktada anlaşmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

El Cadan, uzlaşılması gereken noktalar konusunda şunları söyledi:

“Türk işgalcilerin Kuzeybatı Suriye topraklarından tamamen çekilmesi, bu bölgelerin Suriye Arap Ordusu’na teslim edilmesi ve Türkiye'nin milisleri aracılığıyla işgal edip ve kontrol ettiği topraklara Suriye Devleti’nin geri dönmesi.”

El Cadan, dışişleri düzeyinde bir görüşme olabilmesi için Türkiye’ye sundukları şartların kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Ali Odeh El Cadan, 14 Mayıs seçimlerini Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için “kader” olarak niteleyerek Türkiye tarafının seçim amaçları için zaman kazanmaya çalıştığını ifade etti.  

“AK Parti’nin kullanacağı bir koz değiliz, egemen bir devletiz ve kontrolümüze geri verilmesi gereken işgal edilmiş topraklarımız var” diyen El Cadan, “Bu noktalar onaylanırsa Şam ‘Siyasette kalıcı dost veya düşman olmaz’ ilkesine dayanan her türlü anlaşmayı memnuniyetle karşılar” şeklinde konuştu.

Suriye Devleti’nin Türkiye ile olan tüm sınır şeridinin kontrolünü yeniden kazanmak istediğini kaydeden El Cadan, Şam’ın Rusya üzerinden Türkiye'ye gönderilen mutabakat muhtırasına herhangi bir yanıt alamadığını ifade etti.