Şam’dan Çavuşoğlu’nun ‘PKK' açıklamasına yanıt

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “PKK konusunda rejimle de görüşlerimiz örtüşüyor” açıklamasını reddederek, Ankara yönetiminin “terörü desteklediğini” ileri sürdü.

Şam’dan Çavuşoğlu’nun ‘PKK' açıklamasına yanıt

Suriye resmi ajansı SANA’nın Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberine göre, Şam yönetimi güvenlik sorunları ve özellikle “terörle mücadele” konusunda Türkiye ile her türlü iletişim ve müzakerenin varlığını kesin bir şekilde reddetti.

Ajansa konuşan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığın yetkilisi, Ankara’yı “bölge ve dünyanın barış ve istikrarına tehdit oluşturan aşırılıkçılık ve terörizm için açık bir depo haline gelmek ve terörle mücadele konusunda uluslararası meşruiyet kararlarını ihlal etmekle” itham etti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, Suriye konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biz Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. ABD'nin Suriye'nin özellikle kuzeydoğusundaki politikaları ayrılıkçı YPG/PKK'yı destekliyorlar. PKK konusunda rejimle de görüşlerimiz örtüşüyor. ABD'nin burada petrol var o yüzden burada kalırım politikası yanlış. Artık bu politikalardan vazgeçmeleri lazım.”

/Rudaw