Şam'dan Suudi Arabistan'a DSG tepkisi

Suudi Arabistan'ın, Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD destekli Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolünde bulunan bölgelere, 100 milyon dolar yardımda bulunduğu şeklindeki açıklamasına Şam yönetiminden tepki geldi.

Şam'dan Suudi Arabistan'a DSG tepkisi

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya konuşan Suriye Dışişleri'nden kaynaklar, Suudi kraliyetinin böyle bir para aktarımının 'ahlaken kabul edilemez, insani değerlere aykırı' olduğunu belirtti.

Suudi kraliyetini 'terörizmi desteklemekle, Suriye halkının katledilmesine ve altyapısının yıkılmasına katkıda bulunanlara destek vermekle suçlayan Suriye Dışişleri kaynakları, ''Bu destek, Suriye'de krizi uzatmaya çalışmak için uydurulmuş bir kılıftır'' değerlendirmesini yaptı.

Suudi yönetimin bu desteğinin 'Suriye ordusunun Suriye'nin kuzeyini (Rojava) terörden kurtarma ve halkın güvenliğini sağlama kararlılığını engelleme amaçlı başarısız bir çabadan ibaret olduğunu'  vurgulayan Suriye Dışişleri kaynakları, ''Suudi rejiminin bu alçak politikasını kınıyor ve sona erdirmesini talep ediyoruz'' dedi.

IŞİD'le savaş adı altında kurulmuş ABD öncülüğündeki koalisyonu da 'sadece teröristlere hizmet etmek', 'bölgede barış ve güvenliği tehdit etmekle' suçlayan Suriyeli yetkililer, tüm üye ülkelerin ABD öncülüğündeki koalisyondan çekilmesi çağrısı yaptı.

 Suudi Arabistan, Rojava-Güney Kürdistan arasındaki  Semalka (Peşxabur) Sınır Kapısı üzerinden Rojava'ya, YPG güçlerine teslim edilmek üzere, geçtiğimiz yılın Nisan ayında 300 Tırlık yardım göndermişti.