SANA: Suriye Ordusu ilerliyor, İdlib'e 20 km kaldı!

SANA: Suriye Ordusu ilerliyor, İdlib'e 20 km kaldı!

Suriye ordusunun Rusya güçlerinin desteğiyle, İdlib kent merkezine sadece 20 kilometre uzaklıktaki Serakib kasabasına dayandığı belirtiliyor.

Suriye ordusunun Rusya desteğiyle İdlib'de başlattığı askeri operasyon devam ediyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, dün akşam saatlerinde Serakib kentinin doğusunda Han el Subul eksenindeki Lof ve Kamhane köyleri kurtarıldı.

İdlib kırsalında bulunan Heyş Beldesi, Amiriye, Kfarmezde, Tbeyş, el Belağa, Cibala ve Tel Armanay köyleri de dün cihatçı gruplardan temizlenmişti. Ordu bu hafta içinde de İdlib yakınlarındaki stratejik Maarat el Numan kasabasına girmişti.

Ordu Halep kırsalının güneyinde operasyonlarını yoğunlaştırdı. Han Tuman ve Halidiye beldeleri ekseninde bulunan Nusra Cephesi ve müttefik diğer cihatçılara karşı yoğun top ve füze ateşiyle saldırılar gerçekleştirildi.

Rusya destekli ordunun Serakib kasabasına dayandığı belirtiliyor. Bu kasaba İdlib kent merkezine sadece 20 km uzaklıkta yer alıyor.

Öte yandan dün Halep’in kuzey doğusundaki El Bab ve Til Refat arasındaki bölgede Türkiye destekli gruplar ile Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yerel kaynaklar çatışmalarda, ÖSO gruplarının Halep’in kuzey doğusundaki El Bab, Şehba, Radar tepesi ile Til Rîhan ve Xerbeş köylerindeki Suriye güçlerine saldırdıkları ve bazı bölgeleri kontrol ettikleri bildirildi. 

Dünkü çatışmalarda 7 Suriye askeri ile 4 ÖSO üyesi öldürülmüştü.