Sancar: Cumhurbaşkanı adaylığı için kriterlerimiz var

Mithat Sancar, HDP'nin 11 maddelik bir deklarasyon yayınladığını ve bu maddeleri kabul eden adayı destekleyebileceklerini söyledi.

Sancar: Cumhurbaşkanı adaylığı için kriterlerimiz var

K24 haber ajansında yayınlanan ‘Basî Roj’ programının konuğu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 14 ay önce bir deklarasyon yayınladıklarını ve deklarasyonda Demokrasi İttifakı hakkındaki politikalarını açıkladıklarını belirtti.

Seçim stratejilerinin açıklanan deklarasyonda olduğunu bildiren Sancar, genel seçimler için büyük bir ittifak kurmak istediklerini ve şu an ittifaklarının adının Emek ve Özgürlük İttifakı olduğunu ifade etti.

Parti olarak ittifak halinde seçime girmek istediklerini kaydeden Sancar, şartlarının yanı sıra müzakere edecekleri çok konu olduğunu dile getirdi.

Altılı masa ile ortak politikalarının olmadığını ve kendi politikalarının üçüncü bir yolu temsil ettiğini söyleyen Sancar, 11 maddelik deklarasyondaki maddelerin başlıklarının; ‘Güçlü demokrasi, Tarafsız ve bağımsız yargı, Kayyım rejimi değil halk iradesi, Kürt sorununda demokratik çözüm, Barışçıl dış politika, Kadına özgürlük ve eşitlik, Ekonomide adalet, Kamu yönetiminde liyakat, Doğaya saygı, Gençler için özgür yaşam ve Demokratik anayasa’ olduğunu bildirdi.

Seçimlerde söz konusu maddeleri kabul eden adaya destek olacaklarını vurgulayan Sancar, bu doğrultuda altılı masa partileriyle açık müzakereler yürütmek istediklerini ve anlaşmaları halinde altılı masanın adayını desteklemeye hazır olduklarını belirtti.

Altılı masanın HDP’nin şartlarına uygun olmaması durumunda kendi adaylarını çıkartacaklarını kaydeden Sancar, uzun süredir kendi adayları üzerine tartıştıklarını söyledi.