Sancar: Kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için başvuracağız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davasına dair açıklama yaptı. Kararın seçim sonrasına bırakılması için başvuru yapacaklarını açıklayan Sancar, “Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yaşatılması kabul edilebilir değil” dedi.

Sancar: Kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için başvuracağız

Eş Başkan Sancar, “Böyle bir belirsizliğin seçmenlere yaşatılması kabul edilebilir değil, YSK seçim takvimini açıkladıktan sonra hukukçularımızla değerlendireceğiz süreci uzatmadan başvurumuzu yapacağız” diye konuştu.

Fox TV canlı yayınına katılan Sancar, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğu ile görüşme beklentisi hakkında, “Bize şu an ulaşan bir randevu talebi yok. Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız. Sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz" dedi.

Eş Başkan Sancar, milletvekilliği seçimlerine ise kendi ittifakları dahilinde gireceklerini belirterek, “Daha önce açıkladığımız gibi parlamento seçimlerine kendi ittifaklarımızla gideceğiz, masayla ayrı bir görüşmemiz söz konusu değil. Böyle bir beklentimiz yok, bu tartışmanın içine çekilmeyi bile geçersiz manevra olarak görüyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi dün, kapatma davasında HDP’nin başvurusu üzerine sözlü savunmasının 11 Mart yerine 14 Nisan’da alınmasına karar vermşti. Mahkeme ayrıca partinin banka hesaplarına konulan Hazine yardımı blokajı kararını da kaldırmıştı.