Sancar: Muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır

Millet İttifakı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağının açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu ve dolayısıyla Millet İttifakı’nın, HDP ile görüşüp görüşmeyeceği tartışılıyor.

Sancar: Muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır

Kemal Kılıçdaroğlu ile olası görüşmeyi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Görüşmemiz CHP-HDP diyaloğu değildir, muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Daha önce kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını açıklayan HDP, deprem sonrası kararı gözden geçireceğini duyurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kesinleşmesi sonrasında, “Kılıçdaroğlu’nu HDP’ye bekliyoruz” demişti.

Eş Genel Başkan Sancar, gazeteci Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı. Sancar, "CHP tarafından sizden bir randevu talep edildi mi?" sorusuna, "Bizim yapacağımız görüşme CHP ile bir görüşme olmayacaktır. Bizim görüşmemiz Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle olacaktır... Bu görüşme CHP-HDP diyaloğu değildir. İYİ Parti çevrelerinin ifade ettiği şey gerçeği yansıtmıyor. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara ve sözlere yanaşmaması gerekiyor” cevabını verdi.

İYİ Parti dışında, Altılı Masa’daki dğer partilerle zaman zaman yüz yüze görüşmeler yaptıklarını ifade eden Sancar, “Fakat bundan sonra bizim muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Eş Genel Başkan Sancar şöyle konuştu:

“Tek tek partilerle ilgili değerlendirme yapmaya gerek yok. Bizim İYİ Parti dışındaki bütün partilerle geçmişten beri heyetler düzeyinde görüşmemiz oluyordu. Bundan sonra tek tek partilerle çeşitli temaslar olur fakat bundan sonra bizim muhatabımız Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayıdır. İttifak içindeki çekişmeler de bizim konumuz olmaktan çıkar, kendi iç meseleleridir. Çözemedikleri takdirde Türkiye'de nasıl bir sarsıntı yaşanabileceğini son bir haftada gördük. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara ve sözlere yanaşmaması gerekiyor. Burada sorunlar çıkarsa öncelikle Millet İttifakı kendi içinde bu sorunları çözmek zorunda. Bizimle muhataplık ise sayın Kılıçdaroğlu üzerinden olacaktır.”