Savaşın yıl dönümünde Putin'den nükleer tehdit

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis'te konuşma yaparak Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 1 yıl dönümü öncesinde açıklamalarda bulundu. Putin konuşmasında "Savaşı onlar başlattı. Biz durdurmak için her şeyi yaptık" dedi. "Savaş meydanında ülkemizi yenmeleri imkansız" diyen Rus lider nükleer tehditte de bulunarak "Rusya'nın nükleer caydırıcılık güçlerinin en yeni silahlarla donatılması yüzde 91,3 seviyesinde ve silahlı kuvvetlerin tüm alanlarında da bu seviyeye ulaşılması gerekiyor" dedi

Savaşın yıl dönümünde Putin'den nükleer tehdit

tı'nın yerel bir çatışmayı küresel bir çatışmaya dönüştürmeyi hedeflediğini söyledi. Rus lider "Savaş meydanında ülkemizi yenmeleri imkansız" diyerek Batılı ülkelerin tank desteklerine de göndermede bulundu ve "Ukrayna’ya ne kadar uzun menzilli silah sevk edilirse tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzaklaştıracağız" diye de ekledi.

Putin Batı ülkelerine nükleer tehditte de bulunarak "Rusya'nın nükleer caydırıcılık güçlerinin en yeni silahlarla donatılması yüzde 91,3 seviyesinde ve silahlı kuvvetlerin tüm alanlarında da bu seviyeye ulaşılması gerekiyor" dedi.