SDG, Mınbic'in Suriye rejimine teslim edildiği iddialarını yalanladı

SDG, Mınbic'in Suriye rejimine teslim edildiği iddialarını yalanladı

Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nin kontrolündeki Minbic Askeri Konseyi resmi sözcüsü Şarvan Derwiş, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye rejim medyasında çıkan Mınbic'in rejime teslim edildiğine dair haberleri yalanladı. 

Ağustos 2016'da SDG tarafından IŞİD'ten kurtarılan Mınbic'teki sivil ve aşiret kurumları temsil ettiğini iddia eden bazı kişiler, Suriye rejimiyle uzlaşmaya vardıklarını ve Suriye ordusunun Mınbic'e geri dönmesini istediklerini söylüyorlar.

Derwiş "rejim, ajanlarını kullanarak, rejim ve muhalefet medyasının kampanyaları aracılığıyla, Mınbic'in rejime teslim edileceği yalanıyla insanları kışkırtıyorlar" diyerek Mınbic halkını temsil eden kurumların sadece Mınbic Askeri Konseyi ile Mınbic Demokratik Sivil Yönetim'i olduğunu, sadece onların kent halkı adına konuşabileceğini ve temsil edebileceğini, onların kenti kurtarmak için yüzlerce şehit verdiklerini vurguladı. 

Derwiş "Rejim, Mınbic'i IŞİD'in elinden kurtarmak için hiç bir şey yapmadı. Onlar, IŞİD'in sokaklarda insanların kafasını kesmelerini izliyorlardı." diyerek şöyle devam etti:

"Hala, rejimin suçlarına ve Suriye halkına karşı yaptıklarına karşın rejimin geri dönmesini isteyenler varsa buyursunlar rejimin kucağına geri dönsünler."