SDG, Rakka'da LBGT askeri birliğinin varlığını reddetti

SDG, Rakka'da LBGT askeri birliğinin varlığını reddetti

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Basın Merkezi direktörü Mustafa Bali, dün basın ve sosyal medyada geniş yer bulan, Rakka'da SDG güçleri içinde IŞİD ile savaşan LBGT askeri birliğinin bulunduğu haberlerini yalanladı.  

Bali "Biz, SDG olarak, eşcinseller hakları dahil insan haklarına derin bir saygı duymakla beraber, şu anda güçlerimiz içinde bu tür bir birlik bulunduğunu yalanlıyor ve bunun doğru olmadığını düşünüyoruz." dedi.

Pazartesi günü, YPG ile beraber savaşan bir grup uluslararası gönüllü, Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu (TQILA) adında bir LBGT askeri birliğin kurulduğunu duyurmuştu.

TQILA'nın sözcüsü Heval Rojhilat, ARA News'ten Wladimir van Wilgenburg'a verdiği özel röportajda, "Pek çok heval (yoldaş) çok heyecanlı ve mutlular gökkuşağı bayrağını buraya getirdiğimiz için. YPJ/YPG'nin eğitim ideolojisinin bir kısmının, toplumsal cinsiyetin toplumsal bir inşa olduğunu ve cinsiyete ilişkin radikal söylemlere sahip olan jineolojiyi kapsadığını biliyorsunuz. Hevaller, Judith Butler ve Michael Foucaoult'u okumuşlar." dedi. 

Rojhilat ayrıca, amaçlarının, kadınların kurtuluşu, ekoloji ve komünalizmi de içeren toplumsal devrime katkıda bulunarak, eşcinsellerin bölgedeki mücadelesini yükseltmek olduğunu ifade etti ve "Orta Doğu'da Eşcinseller olarak, yapabileceğimiz en radikal şey, bizim varlığımızı reddeden ve etmeye devam eden insanlara ve hükümetlere var olduğumuzu ilan etmektir" dedi. 

Ancak, SDG grubun resmi olarak SDG ya da YPG'nin bir parçası olmadığını söyledi.