Sebahat Tuncel ve Selma Irmak açlık grevine başlıyor

Türkiye’nin Efrin operasyonunu eleştirdiği gerekçesiyle 31 Ocak 2018’den bu yana tutuklu olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 8 Kasım’da başlattığı açlık grevi devam ediyor.

Sebahat Tuncel ve Selma Irmak açlık grevine başlıyor

Türkiye’nin Efrin operasyonunu eleştirdiği gerekçesiyle 31 Ocak 2018’den bu yana tutuklu olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 8 Kasım’da başlattığı açlık grevi devam ediyor. PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmenin sağlanması için başlayan açlık grevi 12 Ocak’ta görüşme gerçekleştiği halde devam ediyor. Güven’in yanı sıra tutuklu olan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve eski HDP vekili Selam Irmak da açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan siyasetçiler “Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması için” süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 68. gününde olan HDP Hakkâri Leyla Güven’e destek olacaklarını belirtti.

Leyla Güven’in avukatları, PKK lideri ile yapılan görüşmenin ardından cezaevine gitmişti. Avukatları, Güven’in sağlık durumundan ötürü görüşe çıkamadığını belirtmişti. Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan bu yana da ailesiyle görüştürülmüyordu. Son görüşmeyi yine önceki gün ziyaretine giden kardeşi Mehmet Öcalan yapmıştı. Eski HDP Hakkâri Milletvekili Selma Irmak ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de yaptıkları bir açıklama ile süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Güven ve cezaevlerinde 200’ü aşkın siyasi tutuklunun başlattığı açlık grevi devam ederken Tuncel ve Irmak da süresiz- dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Öte yandan dün görüşmeye ilişkin açıklama yapan HDP URfa Milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan görüşmenin devlet çağrısıyla gerçekleştiğini söyledi.