Selahattin Demirtaş'tan yeni mesaj: Halkım bilsin...

Selahattin Demirtaş'tan yeni mesaj: Halkım bilsin...

Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde rahatsızlanmasının ardından Edirne’deki F Tipi cezaevine giden HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz, Demirtaş'ın mesajlarını iletti.

HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz, cezaevinde sağlık sorunları yaşayan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüştü. Katırcıoğlu, Demirtaş’ın kendisine “Halkım bilsin, böyle bir hastalığım var” dediğini aktardı.

Demirtaş'ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş'ın '26 Kasım'da göğüs sıkışması ve nefes alamaması sebebiyle bilincinin kapandığı' açıklamasının ardından HDP'li milletvekilleri Edirne  F Tİpi cezaevine gidip, Selahattin Demirtaş’la görüştü. Katırcıoğlu, Demirtaş’ın bir hafta önce cezaevinde kısa süreli baygınlık geçirdiğini söyledi. Katırcıoğlu, Demirtaş’ın kendisine şu cümleleri söylediğini de anlattı: “Halkım bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti…”

Duyulmasını İstememiş

Demirtaş’ın kız kardeşi ve avukatı Aygül Bilgi’nin, ağabeyinin bir hafta önce cezaevinde kısa süreli baygınlık geçirdiğini açıklamasının ardından Edirne’de bulunan HDP Milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz, cezaevinde kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Katırcıoğlu, Demirtaş’la görüşmeyi şöyle anlattı:

“Şu an bir sıkıntısı yok. Güçlü, dinamik görünüyordu. Önce Abdullah Zeydan ile görüştük. Abdullah Bey, Demirtaş’ın geçen hafta nefes darlığı yaşadığını ve kısa süreli baygınlık geçirdiğini söyledi. Demirtaş’ın kendisi böyle bir olayın duyulmasını istememiş.”

"Böyle Bir Hastalığım Var Halkım Bilsin"

Katırcıoğlu, Demirtaş’ın hastaneye sevki konusunda cezaevi yönetimini suçlamadığını söyledi. Katırcıoğlu şöyle devam etti, “Demirtaş, yüksek güvenlikli hapishane koşullarının iyi olmadığını söyledi. Hapishane yönetiminden yana bir sıkıntısı yok. Fakat ‘bir şey olsa hemen bir müdahale şansı yok’ diyor. Alıp her an hastaneye götüremiyorlar. Adalet Bakanlığı’na yazı yazılması gerekiyor. Bu süreç de çok uzuyor. Demirtaş’ın bu durumdan rahatsızlığı var. Hastalığıyla ilgili de şunları söyledi: Halkım bilsin böyle bir hastalığım var. Bu koşullarda daha da gelişti. Hastalığımın tedavisi gerekiyor. Kendisi de hastalığının tam olarak ne olduğunu bilmiyor.”