Selvi, CHP'nin nasıl iktidar olacağını yazdı

Selvi, CHP'nin nasıl iktidar olacağını yazdı

İzmir’in CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın belediye meclisi kararıyla kendisini belediye şirketine müdür olarak atadığı ve bu görevinden de maaş aldığının ortaya çıkmasının ardından tepkiler gelmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında bu olaya en büyük tepkinin CHP’lilerden geldiğini yazdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un İlkay Girgin Erdoğan’ı arayarak “şirketin müdürlüğünden istifa et” dediğini aktaran Selvi, Girgin’in bu görevinden ayrıldığını, bu süreçte aldığı maaşları da bağışlayacağını söylediğini belirtti.

Selvi yaşanan bu olaya ilişkin “Karaburun Belediye Başkanı’nın belediyeye bağlı şirkete kendini müdür olarak atayıp maaş bağlatması ne kadar yanlışsa, CHP Genel Merkezi’nin derhal harekete geçip başkanın istifasını istemesi de o kadar doğru” değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çifte maaş olayından çok rahatsız olduğunu yazan Selvi, Kılıçdaroğlu’nun bu kez bir 2019 travmasının yaşanmasına izin vermek istemediğini belirtti. 

Kılıçdaroğlu’nun bunun neye mal olduğunu iyi bildiğini ifade eden Selvi, şunları yazdı:

“Bir de madalyonun öteki yüzü var. Eğer CHP, yerel yönetimlerde bir başarı öyküsü yazabilirse, Türkiye’de iktidar olma şansını yakalayabilir. Kılıçdaroğlu 2019 başarısını iyi değerlendirerek 2023’te iktidar olmak istiyor. O nedenle bu süreç CHP’li belediyeler açısından bir test dönemi olacak.

İlk baştaki refleks çok önemli. Karaburun Belediye Başkanı’nın çifte maaşına ses çıkarmadığınız zaman yarın onu başka bir belediyenin yanlış bir uygulaması takip eder. Ancak çifte maaş olayı karşısındaki kararlı tutum, bundan sonra bu tür işleri aklından geçirenler için ibret olur. Karaburun olayında Kılıçdaroğlu gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledi. Bu duruşun devam etmesi lazım.”

CHP’nin belediye başkanlarıyla hafta sonu yerel yönetimler kampına çekileceğini belirten Selvi, bu programda “Nasıl başarılı oluruz?” sorusuna yanıt aranacağını ifade etti. Selvi, “Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı kazanarak herkesi şaşırtan CHP, bu kez de yerel yönetimlerde başarılı bir performans göstererek şaşırtmaya devam etmek istiyor” dedi. 

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz