Selvi: Demirtaş ve Sancar’ın Öcalan konusunda bir tedirginlik yaşadıkları hissediliyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "yeni çözüm süreci" hakkındaki yazısını ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Öcalan ile sözlerini hatırlatarak, "Öcalan konusunda bir tedirginlik yaşadıkları hissediliyor" yorumunu yaptı. Selvi ayrıca, “Öcalan’ı diri diri mezara gömmeye çalışıyorlar ama o daha konuşmadan bu kadar tedirgin olduklarına göre korku dağları sarmış diyebiliriz” dedi.

Selvi: Demirtaş ve Sancar’ın Öcalan konusunda bir tedirginlik yaşadıkları hissediliyor

Selvi, bugün Hürriyet’te “Babacan ve Demirtaş’tan adaylık sinyali” başlığıyla yayımlanan yazısında Demirtaş, HDP ve Öcalan’a ilişkin sözleri şöyle:

“Demirtaş’ın çabası”

Selahattin Demirtaş bir süre önce Ekrem İmamoğlu’nu işaret etmişti. HDP kongresinden önce HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, cezaevinde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettiler. Demirtaş’ın HDP’nin de katıldığı süreçler sonunda ortak aday çıkmazsa HDP ile sol bileşenlerin cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ifade ediliyor. Daha önceki iki seçimde de cumhurbaşkanı adayı olan Demirtaş, bu kontenjanı kimseye kaptırmak istemiyor. Cezaevinde unutulan bir siyasetçi konumuna düşmeyi ise hiç istemiyor. Tabii ki bu onun en doğal hakkıdır. Ancak Demirtaş’ın kesinleşmiş 4 yıl 8 aylık hapis cezası var. Cumhurbaşkanı adaylığına engel olarak duruyor.

Demirtaş bunun bilincinde ama adaylıkla hem Kandil hem HDP hem de İmralı’daki karşılığını görmeyi hedefliyor.

İmralı tedirginliği

Hem Demirtaş’ın “artı gerçek” sitesine yazdığı yazıya hem Mithat Sancar’ın HDP kongresindeki konuşmasına dikkatli bir şekilde bakınca Öcalan konusunda bir tedirginlik yaşadıkları hissediliyor.

Mithat Sancar iktidarı, “İmralı adına söz kurmayın. Halkı yanıltmaya çalışarak afaki gündemler yaratmayın” diye uyardı.

Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığına vize çıkması için Öcalan’a methiyeler dizmeyi tercih etti.

Öcalan’la görüşme

Öcalan’ı diri diri mezara gömmeye çalışıyorlar ama o daha konuşmadan bu kadar tedirgin olduklarına göre korku dağları sarmış diyebiliriz. Peki bu arada Öcalan’la görüşme yapılacak mı? Yapılacak. Hem de çok uzun olmayan bir süre içinde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ya da yeğeni HDP Milletvekili Ömer Öcalan’ın görüşmesi gündemde.”