Selvi'nin seçim şaşkınlığı ve erken seçim yorumu

Hükümete yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin büyük bir yenilgi aldığı tekrarlanan İstanbul seçim sonuçlarını yazdı.

Selvi'nin seçim şaşkınlığı ve erken seçim yorumu

Hükümete yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Abdülkadir Selvi, AKP’nin büyük bir yenilgi aldığı tekrarlanan İstanbul seçim sonuçlarını yazdı.

Yenilenen ve muhalefetin bir kez daha kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin analizi, verdiği mesajlar ve çıkarılması gerekli olduğu belirtilen dersler, daha çok tartışılacağa benziyor.

Yurttaşın iktidar kanadına “sandığa saygılı ol” mesajı verdiği ifade edilirken, öte yandan da her seçim yenilgisi sonrası gündeme gelen yeni bir seçim tartışması da bir kez daha dillendirilmeye başlandı.

İmamoğlu'nun bu kadar fark atması beklenmiyordu

İktidara yakın gazetecilerden olan Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, “İstanbul’da seçimleri Ekrem İmamoğlu’nun kazanması bekleniyordu ama bu kadar fark beklenmiyordu” ifadeleriyle seçim sonucunu değerlendirdi.

Erdoğan, AKP yönetiminde değişikliğe mi gidiyor

“AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana en ağır sonucu aldı” diyen Selvi, AKP yönetimindeki bir değişikliğe gideceği yönündeki kulis bilgisini şöyle aktardı: “Erdoğan’ın 23 Haziran sonuçlarına bakıp, kendisini seçimlerin iptali konusunda ikna edenleri değerlendirmesi bekleniyor.”

Seçimsiz 4,5 yıl deniyor ama sonuçlara bakınca emin değilim

Sandıktan çıkan sonuçların hem iktidar hem de muhalefet kanadı açısından okumasını yapan Selvi, erken seçim olmayacağına dair söylemler konusunda ise emin değil.

Selvi’nin "Seçimden öte anlam taşıyor" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“İmamoğlu’nun başarısı 2023’e giderken muhalefetin de kaderini belirleyecek. Halk yerel yönetimlerde muhalefetin önüne açarak, ‘Eğer başarılı olursan 2023’te yeni bir durum değerlendirmesi yaparım” mesajını verdi. AK Parti’ye ise “Artık alternatifsiz değilsin. Bir alternatif doğdu. 2023’e kadar kendine çekidüzen ver’ dedi. 

Önümüzde seçimsiz 4.5 yıl var deniliyor ama ben bu sonuçlara bakarak o kadar emin konuşamıyorum. Çünkü bu sonuçlar seçimden öte bir anlam taşıyor.”