"Şengal anlaşması kısa bir süre içerisinde hayata geçirilecek"

Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani Bölgeler Komisyonu’nun Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’ndaki toplantısı dün hükümetten 2 bakanın da katılımıyla yürütüldü.

"Şengal anlaşması kısa bir süre içerisinde hayata geçirilecek"

Kürdistani Bölgeler Komisyon Başkanı Ciwan Rojbeyani dün gerçekleşen toplantının sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları belirtti: “İçişleri ve Kürdistani Bölgeler Çalışmalarından Sorumlu Bakanı’nın da katılımıyla çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Şengal anlaşmasının çok hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini ve diğer Kürdistan Bölgeler için görüşmeleri daha ivedilikle yürüteceğimizi kararlaştırdık.”

Ciwan Rojbeyani Kerkük konusuna ilişkin de şunları dile getirdi: “Kerkük’ün idari ve güvenlik problemleri Erbil ile Bağdat görüşmelerinin ana gündem maddelerinden birisi. Kürdistan Bölgesi Hükümeti bu konuda Irak Hükümeti ile anlaşmaya çok yakın.”

Irak’ta gerçekleşecek genel seçimlere ilişkinde görüşlerini paylaşan Rojbeyani seçimlere ilişkin şunları söyledi: “Seçimlerde Kürt siyasi partilerinin özellikle Kürdistani bölgelerde tek ses ve tek yürek olmaları çok önemli. Irak Hükümeti de bu bölgelere ilişkin verdikleri sözler konusunda üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeli.”

Basnews