Şengal’de YBŞ’ye yönelik SİHA saldırısı!

Şengal’in Xanesor kasabasına bağlı Behreva köyünde bir aracın Türkiye’ye ait bir SİHA tarafından bombaladığı bildirdildi.

Şengal’de YBŞ’ye yönelik SİHA saldırısı!

Aktarılan bilgilere göre bugün Şengal'de Xanesor kasabasına bağlı Behreva köyünde Şengal Direniş Birlikleri’ne (YBŞ) ait bir araç, TSK’ya ait bir SİHA tarafından hedef alındı.

Ayrıca aracın iki kez saldırıya uğradığı ve saldırının Irak ordusuna ait askeri üs çevresinde gerçekleştiği kaydedildi.

YBŞ tarafından bugünkü SİHA’lı saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Bugün sabah saatlerinde 09:30-10:00’da bir aracımız iki defa SİHA’ların hedefi olmuştur” ifadelerine yer verilirken herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarıldı.

Foto: Yerel kaynaklar

Foto: ZEWA News

Son olarak 29 Ağustos’ta Türkiye'ye ait bir SİHA, Şengal’de bir aracı hedef almıştı.

Kürdistan Terörle Mücadele Birimi, "Türk Ordusu'na ait insansız hava aracı, Xanesor ile Şengal'in Bara ilçesi arasındaki Behrava köyü yakınlarında PKK'ye ait bir aracı bombaladı. Edinilen bilgiye göre bombalama sonucu 4 PKK'li hayatını kaybetti” açıklaması yapmıştı.

Öte yandan 4 Eylül’de de MİT’in Şengal’de düzenlediği nokta operasyonunda PKK'nin yöneticilerinden "Darav Gevda" kod adlı Bedirhan Abi’nin hayatını kaybetti , konuya ilişkin PKK’den herhangi bir açıklama yapılmamıştı.