Şengal’de yeni operasyon

Şengal’de yeni operasyon

Şii Heşdi Şabi gücü, Şengal bölgesindeki bazı yerleri IŞİD’den almak için, “Şengal Şehitleri” adıyla yeni bir operasyon başlattı.

Heşdi Şabi Komitesi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Muhendis, “Muhammed Resulullah” operasyonunun ikinci aşaması olarak “Şengal Şehitleri” adıyla yeni bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Keyrewan nahiyesinin batısı ve Beac’ın alınarak Irak-Suriye sınırına ulaşılmasının hedeflendiği açıklandı.

Keyrewan’ın batısındaki İmilhat köyünün alındığı belirtilen açıklamada, Malhe köyündeki ablukanın sürdüğü ve IŞİD’in ikmal yollarından olan Hatemiye-Koço köyleri arasındaki yolun da kesildiği ifade edildi.

Beac’ın kuzeyindeki Erfa köyü ile kuzeydoğusundaki Kube Wehbi köyülerinde de kontrol sağlandığı bildirildi. Şengal - Beac arasındaki bağlantı yolunun da kesilerek Domiz Yerleşkesine ulaşıldığı kaydedildi.

Heşdi Şabi güçleri söz konusu bölgelerde örgüte ait bazı bombalı araçları imha ederken, Irak Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar da Koço’da 3 bombalı aracı vurdu.

Operasyonun asıl amacını ise, IŞİD’in en büyük katliamlardan birini gerçekleştirdiği Ezidi Kürt köyü Koço’nun alınması oluşturuyor.

Şengal kent merkezine 18 kilometre mesafedeki Koço köyünün nüfusu, IŞİD’in 2014 Ağustos’undaki saldırısından önce yaklaşık 4 bindi. Nüfusun büyük çoğunluğunu Ezidi Kürtler oluşturuyordu.