Şengal'deki Ezdiler: PKK kültürümüzü bozuyor

Şengal’de yaşayan Ezdiler PKK’nin kültürlerinden uzaklaştırmasından ve Şengal’i Kürdistan Bölgesi’nden koparmak istemesinden rahatsız.

Şengal'deki Ezdiler: PKK kültürümüzü bozuyor

PKK’ye bağlı silahlı gruplar IŞİD saldırısını bahane ederek Şengal’e yerleşti. Bölgede kendini dayatan ve tüm çağrılara rağmen Şengal’den çıkmayanPKK’ye karşı Ezdiler arasında rahatsızlık ve tepkiler her geçen gün artıyor.

PKK’nin yürüttüğü tehlikeli faaliyetlere ilişkin BasNews’e konuşan Ezdi aktivist Loqman Kilî, “PKK kültürümüzü yozlaştırmak istiyor. Dilimize ‘Ezdilerin dilini düzeltmek istiyoruz’ adı altında müdahale ediyorlar” şeklinde tepki gösterdi.

“PKK’nin amacı Şengal diye bir yer kalmaması” diyen Loqman Kilî “halkın içerisine ektiği kin ve nifak tohumları ekerek Şengal’i Kürdistan Bölgesi’nden koparmaya çalışıyorlar” dedi.  

Ezdi aktivist, PKK’nin Şengal’de halkı biribirine karşı kışkırttığını ve toplumsal bölünmeye yol açtığını, Şengal Dağı’nı da karıştırdığını belirterek, “Suriye-Irak sınırından itibaren Şengal Dağı’nın 35 kmlik kısmını elinde bulunduruyor” ifadelerini kullandı..

Irak hükümetinin Şengal’deki bu duruma karşı sesiz kalmasından şikayetçi olan Loqman Kilî endişelerini şöyle dile getirdi: “Maalesef bazı Iraklı yetkililer Şengal’e geldiklerinde bölgenin ‘güvenlikli’ olduğunu ve herşeyin yolunda olduğunu söylüyorlar! Çünkü PKK ve Haşdi Şabi milisleri arasında bir anlaşma var.Madem PKK Şengal’den çıkmış peki o zaman göçzedeler neden evlerine dönemiyor!”