Şengal'i anlatan Türk Disney+ dizisinden ilk fragman yayınlandı

Disney +, Şengal’e giden gazetecilerin yaşadıklarını anlatan ilk Türk dizisi “Kaçış”ın ilk fragmanını yayınladı. Dizi IŞİD’in Şengal’e saldırdığı dönemde yaşananları anlatıyor.

Şengal'i anlatan Türk Disney+ dizisinden ilk fragman yayınlandı

Türkiye’de 14 Haziran’da yayına hayatına başlayacak olan The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney Plus, geçtiğimiz haftalarda Şengal’de yaşanan insanlık dramını ve bölgeye giden gazetecilerin yaşadıklarını anlatan ilk Türk dizisi “Kaçış”tan ilk kareleri paylaşmıştı.

Disney+ Türkiye Twitter hesabı bu defa da, “Nefesini duyuyoruz” notu ile dizinin ilk fragmanını paylaştı.

Dizinin kadrosu

Ünlü oyuncu Engin Akyürek'in hem hikayesini kaleme aldığı hem de başrolünde yer aldığı dizide, bir grup gazetecinin, Şegal’de IŞİD’in eline düşmeleri üzerinden Ezidi Kürtlerin yaşadığı durumu anlatıyor.

Yapımcılığını O3 Medya ve Same Film’in üstlendiği, filmin senaryosunu Ali Doğançay yazdı.

Dram, aksiyon ve macera türündeki dizinin yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın otururuyor.

Başrollerdeki Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu'nun savaş bölgesinde yaşanan sarsıcı gelişmeleri takip eden Mehmet ve Zeynep adlarındaki iki savaş muhabirini oynadığı dizinin kadrosunda bu iki oyuncunun yanı sıra Onur Bay, Aras Aydın, Leyla Tanlar, Levent Ülgen, Aziz Çapkurt, Adem Yılmaz ve Serkan Genç gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu

Kaçış filmi; savaş fotoğrafçısı Mehmet ve farklı ülkelerden gelen bir grup gazetecinin; araştırma yapmak üzere Şengal’de bir Ezidi köyüne gidişleri ile başlıyor.

Dizide sınırı gizlice geçen grubun bir baskın sonucu IŞİD’in eline düşmeleri, sonrasında yaşadıklarını ve kaçış hikayelerini anlatılıyor.

Bölgede yaşanan insanlık dramına da farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlayan “Kaçış” 14 Haziran’dan sonra sadece Disney Plus'ta yayınlanacak.