Şeyh Said'in ailesinden AKP'ye tepki: Özür bekliyoruz

AKP'nin 16 Nisan'da yapılacak referandum için Diyarbakır'da astığı Şeyh Said'li 'Evet' pankartı, Şeyh Said'in ailesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Şeyh Said'in ailesinden AKP'ye tepki: Özür bekliyoruz

AKP'nin referandum kampanyası kapsamında Diyarbakır'da astığı "Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır” yazılı pankarta, Şeyh Said'in torunlarından tepki geldi.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asıldığı belirtilen pankartla ilgili IMPNews'e konuşan Şeyh Said'in torunlarından Diyadin Fırat, bu pankartın AKP nezdinde karşılığı olmadığını belirterek, Kürdistan'da tarihinin ve inançsal duyguların sömürüldüğünü söyledi.

'Mezarını ziyaret etmemize izin vermiyorlar'

Asılan pankartta Şeyh Said ismine yer verilmesini, "Evet oylarını yükseltmeye yönelik bir davranış” olarak niteleyen Fırat, "Şeyh Said ve 46 arkadaşının Dağ Kapıda olduğu tahmin edilen mezar yerlerini ziyaret etmeyi ve bir Fatiha okumak isteyen insanlara izin vermeyen iktidar, bu gün kalkmış 'her evet bir fatihadır' söylemine sarılması tamamen sahtekarlık ve istismardır” dedi.

'Özür dilenmesini bekliyoruz'

Asılan afişi, Şeyh Said'in ailesi olarak asla kabul etmediklerini ve bu afişin yazılıp asılmasının kişilik haklarına, aidiyetlere saldırı olarak kabul ettiklerini belirten Fırat, "Kendi siyasi gelecekleri için bu tür davranışlar, mensubiyetimizi, ailemizi, Şeyh Said efendiyi sevenleri üzmüştür” ifadelerini kullandı.

Bu davranışın maddi ve manevi olumsuz etkiler yarattığı bilincinde olduklarını ve bunun yapanların hesabını vermeleri gerektiğini belirten Fırat, "Bunun derhal asılan yerden kaldırılması, AKP İl Başkanlığı'nın Kürd halkından ve Şeyh Said ve 46 arkadaşından özür dilemesini bekliyoruz” dedi.