Şivan Perwer’den TSK operasyonuna tepki: 'Amaç PKK değil Kürt halkı'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Metîna, Avaşîn ve Zap bölgelerine 23 Nisan’da başlattığı operasyon devam ediyor.

Şivan Perwer’den TSK operasyonuna tepki: 'Amaç PKK değil Kürt halkı'

Operasyona yönelik tepkiler de var. Sosyal medya hesabı üzerinde tepki gösteren Kürt Sanatçı Şivan Perwer, operasyonun PKK’ye karşı değil, doğrudan Kürt halkına yönelik olduğunu söyledi. 

Perwer, “Dünden beri Başure Kürdistan’a saldırıyorlar. PKK’yi de neden gösteriyorlar. Gerçeği söylemek gerekirse PKK bütün varlığıyla halkına hizmet ediyor. Bunun için savaşıyor, canı veriyor. PKK ‘terörizm’ yapıyor falan değil, kim Kürt, Kürdistan derse ‘Terörist’ diyorlar. Türkiye’nin bütün amacı Kürtleri nasıl ortadan kaldırırımdır. Homejen bir Türkiye yaratmak ve diğer ülkelere de saldırmak istiyorlar. Libya’da, Suriye’de Ermenistan’da halkların başına bela olmuşlar. Ama en büyük bela Kürt halkının üzerindedir" dedi. 

Kürdistan’da yaşanan gelişmelere karşı Kürt halkı hiçbir yerde birbirlerine karşı çıkmaması gerektiğini belirten Perwer, şöyle dedi:

“Kuzey Kürtlerin başına gelenler Rojhilat (Doğu) Kürtlerin başına da geliyor, Rojhilat Kürtlerin başına gelenler Başûr (Güney) Kürtlerin başına geliyor, Başur’un başına gelenler Rojava’dakilerin başına geliyor. Her tarafta Kürtler mahkumdur, ezilmek isteniyor. Mahkumlar nasıl özgürleşir, ne yaparlar? Kürtler birlik olmalı, birbirlerine destek olmalıdır. Güç Kürt halkının kendisidir. Kürt halkı ortak bir gücünü oluşturmazsa her zaman başına tank top yağacak. Şimdi de Avaşin, Gare, Qendil, Metina her tarafı işgal etmek istiyor." 

Türkiye’nin yaptıklarının insanlıkla alakasının olmadığını dile getiren Perwer şunları söyledi:

“Türkiye’nin yaptıkları kendi halkına da bir şey kazandırmıyor. Milliyetçiliği, faşizmi önüne koymuşlar. Yüzlerinde lanet okunuyor. Yüzlerinden kin ve nefret akıyor. Türk devleti, Kürt halkına karşı saygısızdır, hürmetsizdir. Türkiye zalimdir, insan değildir. Kürtler bunu bilmeli, Türklerin eşekliğini yapmamalı. Kim sizin için savaşıyor, kim bu ülkeyi özgürleştirecek. İnsanımıza ‘terörist’ diyorsunuz. İçinde bulunduğunuz devletler milliyetçidir, faşisttir. Irak’ta, İran’da yaşananları görüyoruz. Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz, sorun var. Bunların üzerini örtmek için de Kürtlere saldırıyor. ”

(Mezopotamya Ajansı)