Siyasi gözlemciler: PKK Kürdistan’a sorun yaratıyor

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden siyasi gözlemciler, PKK’nin Kürdistan Bölgesi için sürekli sorun yarattığını ve yüzlerce köyün boşalmasına, halkın evlerine dönüşüne engel olduğunu belirtiyor.

Siyasi gözlemciler: PKK Kürdistan’a sorun yaratıyor

Askeri ve siyasi ağırlığını Kürdistan Bölgesi sınırlarına çeken PKK’nin, kendi resmi kurumları ve uluslararası meşruiyeti olan Kürdistan Bölgesi’ndeki faaliyetleri, tepki çekiyor.

Siyasi gözlemci Medhet Sileman, “PKK’nin ulusalcı kanadı ılımlı duruyor ancak çoğunluğunu Alevi, Ermeni, radikal Türk solunun oluşturduğu solcu kanadı ise Kuzey Kürdistan’da meşru Kürt davasına sorun yaratmış durumda. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi ve Rojava’nın da başına bela olmuşlar” dedi.

Sileman, PKK’nin mücadele sahasının Kürdistan Bölgesi olmadığını vurguladı.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki varlığı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği bombardımanlarda siviller de zarar görüyor.

Siyasi gözlemci Wedi Mizuri, “Adil bir şekilde PKK’yi değerlendiren herkes, PKK’nin bugüne kadar Kürdistan’a zarardan başka bir şey getirmediğini görür” değerlendirmesinde bulundu.

Erbil ile Bağdat arasında imzalanan ve Şengal’in durumunun normalleştirilmesini öngören anlaşmanın ardından PKK ardı ardına yaptığı açıklamalarla anlaşmaya karşı olduğunu duyurdu. Anlaşmaya göre Şengal’de silahlı güçleri bulunan PKK’nin de bölgeden çıkarılması ve halkın evlerine dönüşünün sağlanması gerekiyor.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz