SOHR: 'Türkiye İdlib’deki askerlerini PKK'ye Operasyon için Kürdistan Bölgesi’ne gönderecek'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Türkiye’nin, Suriye'deki “Gerginliği Azaltma Bölgesi”nde bulunan 400 askerini PKK'ye karşı düzenlediği askeri operasyonlara dahil etmek üzere Kürdistan Bölgesi’ne sevk etmeye karar verdiğini öne sürdü.

SOHR: 'Türkiye İdlib’deki  askerlerini PKK'ye Operasyon için Kürdistan Bölgesi’ne gönderecek'

SOHR’un “Güvenilir” kaynaklara dayandırdığı haberde, üst düzey bir Türk yetkilinin kendilerine Pazar günü verdiği demeçte, Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltma bölgesinde konuşlandırılan yaklaşık 400 Türk askerinin Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye karşı savaşmak için yeniden konuşlandırılacağını söyledi.

Gözlemevi’ne konuşan kaynak,  "Dört yüz Türk askeri, bölgeden çıkacak ilk grubun bir parçası olarak gerilimi azaltma bölgesinden çekilmek için toplandılar ve hazırlıkları tamamlandı" dedi.

SOHR’un bildirdiğine göre İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesi ile Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarındaki 60 askeri noktada konuşlandırılmış 13 bin 500'den fazla Türk askeri bulunuyor

Bu arada Suriye Yönetiminin İdlib'in güney kırsalında silahlı gruplara ağır top mermileri ile vurduğu belirtildi.

Yine son üç gün içinde, Türkiye ve güdümündeki  Suriye Ulusal Ordusu (SMO), Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından kontrol edilen Haseke'nin kuzeyindeki Til Temir kırsalına yönelik saldırılarını artırdı.

SOHR’a göre bombardıman bölgede, kablolara zarar verdi ve elektrik kesintilerine neden oldu.

SMO grupları ise, Til Temir kırsalındaki Dardara, Til Şanan ve Tel Jumaa köylerine yoğun topçu ateşi düzenledi ve herhangi bir kayıp bildirilmedi.

Gözlemevi, Rakka'nın kuzey kırsalındaki Hoşan köyü yakınlarında da bir Türk insansız hava aracının askeri bir aracı hedef aldığı ve Türkiye’nin köyü bombaladığını bildirdi.