Çavuşoğlu ile BM Genel Sekreteri Guterres arasında YPG görüşmesi

Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Guterres arasında, BM ofisinde YPG ile 'eylem planı' imzalanması konusunda bir görüşme gerçekleştiği bildirildi.

Çavuşoğlu ile BM Genel Sekreteri Guterres arasında YPG görüşmesi

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü. Çavuşoğlu-Guterres görüşmesinde BM ofisinde YPG ile 'eylem planı' imzalanması ele alındı.  

Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, görüşmede BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisinin Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile eylem planı imzalaması ele alındı.

Çavuşoğlu: Kırmızı Bülten ile aranan biri nasıl olur da İsviçre'ye gidebiliyor?

Çavuşoğlu, dün TRT Haber’de katıldığı programda BM Genel Sekreteri Guterres’in silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba’nın, YPG’nin de içinde yer aldığı SDG ile eylem planı imzalamasına tepki göstermişti.

Çavuşoğlu, “Daimi Temsilcimiz Feridun Bey, bizzat Genel Sekretere giderek yazılı protestomuzu da iletmiştir. Bu şahısla ilgili kırmızı bülteni önüne koymuştur. Genel Sekreter bunu görünce çok şaşırmış. Çünkü bu şahsın terör listesinde olduğunu ve de kırmızı bültenle arandığını bilmiyorlarmış. Kırmızı bültenle aranan kişi nasıl oluyor da İsviçre’ye gidebiliyor?” demişti.