Sosyal medyadaki o görüntüler hakkında HPG’den açıklama

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Şırnak’ta düzenlenen operasyonda PKK’li “Harun Elbak” kod adlı Selim Adıyaman’ın yakalandığını açıklamıştı. HPG ise Selim Adıyaman’ın “bir grup tarafından yakalanarak teslim edildiğini” bildirdi.

Sosyal medyadaki o görüntüler hakkında HPG’den açıklama

Türkiye İçişleri Bakanlığı’ndan 27 Mart’ta yapılan açıklamada, Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesi Yavşan (Zerguz) bölgesinde düzenlenen operasyonda bir PKK’linin sağ yakalandığını açıkladı.

Bakanlık, söz konusu PKK’linin “Harun Elbak” kod adlı Selim Adıyaman olduğunun belirlendiğini ve “yurt dışına kaçmaya çalıştığını” bildirdi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Elbak’ın örgütün Cudi yapılanmasında görev yaptığını belirterek jandarma personelini tebrik etti.

“Korucular tarafından yakalandı”

Türkiye basınında Elbak’ın yakalandığı ana ilişkin görüntüler servis edilirken “korucular tarafından yakalandığı” belirtildi.

Yeni Şafak gazetesi, önce “hırsız olduğu” sanılan şahsın PKK’li olduğu ortaya çıkınca güvenlik güçlerine teslim edildiğini yazdı.

TGRT Haber de ilgili haberinde, Yavşan Köyü'nde korucuların hırsız sanarak yakaladığı kişinin, "gri kategoride aranan" PKK'li Selim Adıyaman olduğunu ve yurt dışına çıkmaya çalıştığını belirtti.

HPG’den açıklama

PKK’nin askeri kanadı HPG de konu hakkında bir açıklama yayımladı.

Selim Adıyaman’ın tek başına kalınca ovaya inmek zorunda kaldığı, “silahsız ve zor durumda” olduğu belirtilen açıklamada, Elbak’ın bir grup tarafından önce hakarete maruz kaldığı ve sonra da jandarmaya teslim edildiği ifade edildi.