Soylu: Boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın

Söke ilçesinde bir düğün salonunda muhtarlarla ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Soylu, 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı'nda bir zafiyet oluşması halinde çok vahim sonuçların doğacağını ileri sürdü.

Soylu: Boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın

Söke ilçesinde bir düğün salonunda muhtarlarla ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Soylu, 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı'nda bir zafiyet oluşması halinde çok vahim sonuçların doğacağını ileri sürdü.

Millet İttifakı'nın, 229 belediye ve il genel meclis üyeliklerini PKK temsilcilerine yazdırdığını ileri süren Soylu, "Birisi bana söylesin, HDP'nin PKK ile bağının olmadığını iddia edebilecek bir tek kişi var mı? Herkes bunu biliyor. Adayların nereden yazıldığını, nereden geldiğini, tek tek nereden yönlendirildiğini. Arkadaşlar, Kandil'den yönlendiriliyor. Kandil'i kim yönlendiriliyor. Herkes ABD'nin yönlendirdiğini biliyor" dedi.

'BOYNUMUZU KANDİL'İN ÖNÜNDE EĞİK BIRAKMAYIN'

Sözü yerel seçime getirerek vatandaşlardan güç istediklerini vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"31 Mart akşamı Cumhur İttifakı'nda bir zafiyet olursa, çok net söylüyorum, ertesi sabah 6 yaşındaki çocukların eline taşı verirler, kaymakamlıkları ve valilikleri alt üst ederler. Ben bunların ne kadar acımasız olduğunu, ne kadar bedbaht olduklarını biliyorum. Bizim boynumuzu Kandil'in önünde eğik bırakmayın. Kürt kardeşlerimizi mağdur eden PKK ve HDP'dir. Şimdi onları bir mağdur eden daha var, Kılıçdaroğlu. Allah'ınızı severseniz ne Söke Belediyesine ne de Aydın Büyükşehir Belediyesine Kılıçdaroğlu'nun ayağını, adımını zafer naralarıyla attırmayın. Çünkü Truva atı olarak geliyor buraya. PKK'nın temsilcilerini taşıyor. Yarın belediye meclislerini kazanırlar, oraya otururlar ve 'şu sokağa şu teröristin adını verecekseniz' derler. Orada o dilekçeyi verdikleri andan itibaren o belediye meclisi birbirine girer. Kimse de bunu durduramaz. Yapmak istedikleri Türkiye'nin bütün şehirlerine nifak tohumları ekmek ve günü geldiği zaman Türkiye'yi karıştırmaktır. Son yarım asırdır ilk kez Türkiye'de 4,5 yıl seçimin olmayacağı bir döneme giriyoruz. Bu 4,5 yılda da bizim anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirebilmek için ellerinden geleni her şeyi yapacaklar. Bu fırsatı bunlara vermeyelim.

Benim için İstanbul'da İmamoğlu Truva atıdır. Ankara'daki Mansur Yavaş Truva atıdır. İzmir'dekinin adını sanını da bilmem o zaten çalmadan oynuyor. Bu kadar iyi ve huzurlu giden Türkiye'yi allak bullak etmek isteyenlere, güçten düşürmek isteyenlere ne olursunuz müsaade etmeyin."

Editör'ün Notu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu sözlerini bir dilenciden duysanız şaşırmazsınız. "Allah rızası için bir ekmek parası" diyen bir dilenci ile Süleyman Soylu'nun bu söylemi arasında çok benzerlik var. Üretemeyecek, kendi emeğiyle kazanamayacak insanlar ihtiyaç duyduklarını yalvar yakar başka insanlardan temin etme yolunu tercih ederler.

Süleyman Soylu'nun daha önceki açıklamalarına bakıldığında Kandil bitirilmiş, taş taş üstünde bırakılmamış, Kuzey Kurdistan ve Türkiye sınırları içerisinde sadece 700 PKK gerillası kalmıştı. Şayet Kandil bu kadar etkiliyse, Süleyman Soylu'nun daha önceki açıklamaları tamamen yalan, yok daha önceki açıklamaları doğru ise Kandil HDP'yi bıraktık CHP ve İYİ Parti'ye sirayet edecek nasıl güçlü bir profil çizebiliyor.

Aslında her şey son derece açık. Cumhur İttifakı'nın Türkiye toplumuna verebilecek bir şeyi kalmadı. Daha fazla iktidarda kalmak, daha fazla nemalanmak için çırpınıyorlar. Ama seçmenin büyük bölümü artık "Kral'ın çıplak" olduğunun farkında. Bu çıplaklığı örtmek için algı operasyonu yapmakta, tehdit ve düşman algısıyla başarıya ulaşmaya çalışmaktalar. Seçim günü yaklaştıkça bu yaklaşım daha da şiddetlenecek ve hiç bir ahlaki sınır tanımayacağı görülebiliyor.