Soylu hükmü verdi: Seçimde hile, suistimal ve yolsuzluk var

Soylu hükmü verdi: Seçimde hile, suistimal ve yolsuzluk var

AK Parti bugün (9 Nisan) ‘seçimde usulsüzlük’ iddiasıyla İstanbul’da yerel seçimlerin tümden yenilenmesini istemişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de toplum vicdanı için yeni bir seçim yapılabileceğini söylemişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Bir suç var ortada. Bir yolsuzluk yapılmış ve seçime yönelik yolsuzluk yapılmış." dedi. Bu seçim ne şekilde biterse bitsin tartışmanın süreceğini belirten Soylu, bunun bir dahaki seçime de sirayet edeceğini kaydetti.

Soylu şu ifadeleri kullandı: “O günden bu yana seçimin ne olacağını nereden bilelim. Tahkikat yürüyor. Bir siyasi parti hakkım gasp edildi, meshulü sizsiniz diyor. Tamamına yönelik tespitlerimiz devam ediyor, nerelerde var nerelerde yok. Çok ağır cezalar var. Her bir işlemin çok ağır cezası var.  Her kaydı aynı olarak görmez kanun. Yapılan şikayetleri değerlendirmek durumundayız. Tespit var ama sayı veremem.”

Bu seçimin bu tartışmadan yoksun bırakılabilmesi için, Sayın Bahçeli’ye katılıyorum, tekrarlanması bu tartışmaların seçilecek kişileri gölgede bırakmasını ortadan kaldıracaktır.”