Soylu’dan Suriye’ye operasyon mesajı: Bölgenin tamamını kapatacağız

‘2023 ve Ötesinde Akıl ve Müşfik Türk Diplomasisi’ oturumunda konuşan Bakan Soylu, 'Türkiye sınırına dahil olan bölgenin tamamını kapatacağız' diyerek Suriye'ye operasyon mesajı verdi.

Soylu’dan Suriye’ye operasyon mesajı: Bölgenin tamamını kapatacağız
Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz, Türkiye sınırına dahil olan bölgenin tamamını kapatacağız. 25-30-40 kilometre aşağıya inerek, Kandil gibi terörün merkezi olan ana üsleri ortadan kaldırarak Türkiye’ye yönelik güvenlik konusundaki açığı bir vesileyle mümkün olduğunca azaltmaya çalışacağız.” ifadelerini kullanarak Suriye’ye operasyon sinyali verdi: 
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün büyükelçilere seslenirken Suriye’ye yönelik operasyon mesajını tekrarlayarak Türkiye’nin güneyinde 30 kilometrelik bir güvenli hat oluşturma kararının sürdüğünü vurgulamıştı.
 
Ankara’da düzenlenen ‘13’üncü Büyükelçiler Konferansı‘ kapsamında ‘2023 ve Ötesinde Akıl ve Müşfik Türk Diplomasisi’ oturumunda konuşan İçişleri Bakanı Soylu da benzer mesajlar verdi.
 
AA’nın aktardığına göre burada konuşan Soylu, “Özellikle Suriye kesiminde hem Amerika’nın hem Avrupa’nın destekleriyle beraber oradaki PKK, PYD kendi varlıklarını devam ettirmeye çalışacaklar. Biz, Türkiye sınırına dahil olan bölgenin tamamını kapatacağız. 25-30-40 kilometre aşağıya inerek, Kandil gibi terörün merkezi olan ana üsleri ortadan kaldırarak Türkiye’ye yönelik güvenlik konusundaki açığı bir vesileyle mümkün olduğunca azaltmaya çalışacağız” dedi.