Soylu'dan tehdit gibi sözler: Daha hararetli günler gelecek!

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun SADAT’ a gidişi hakkında; “Ana muhalefet partisinin genel başkanı, devletin birtakım kurumlarının önüne gidip, insanları tehdit edebilecek bir şekilde bunu yapabilme kabiliyetine sahip olmamalıdır. Daha hararetli günler gelecek. Bu ülke öyle Batı’nın oyuncağı falan değil.” ifadelerini kullandı.

Soylu'dan tehdit gibi sözler: Daha hararetli günler gelecek!
Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, Polis Müzesi’nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği “Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, terörist yetiştirdiğini iddia ettiği SADAT’ın önüne gittiğinin hatırlatılması üzerine Soylu, şunları kaydetti:
 
“Bu siyasi partidir, dedikodu merkezi değil”
 
“Ana muhalefet partisi genel başkanının tanımı ‘dedikodu kumkuması’dır. Başka bir tanımı yok. Ana muhalefet partisi anayasada kendisini bulan mekanizmanın adıdır. Yasalarla belirtilmiş bir mekanizma dedikodu yaparsa, bir belge ve dayanağı ortaya koymazsa anayasal görevini de yerine getirmemiş olur. Bu kadar açık ve net. Bu siyasi partidir, dedikodu merkezi değil.
 
SADAT’ın, Et ve Balık Kurumu’nun önüne gidene kadar, hafif cesaretin varsa bizim söylediğimiz büyükelçiyle ilgili değerlendirme ortaya koy, göreyim. Bu konunun üstünü örtemez. Bu, Türkiye’ye ihanettir. Sen Türkiye’nin geleceğini Avrupalı bir büyükelçiye pazarlayamazsın. Cumhurbaşkanı adayı olacaksın diye kendi belediye başkanlarına çelme atabilirsin, tehdit edebilirsin ama senin gücün bize yetmez.”
 
“Daha hararetli günler gelecek”
 
“CHP, Atatürk’ün partisi değil, İnönü’nün partisidir. Bugünkü CHP’nin Atatürk’le hiçbir ilgisi söz konusu değildir” diyen Soylu, “Gittiği yerlerin hepsi talimatla gidilen yerlerdir. FETÖ’de pişiyor, sosyal medya ve diğer mahfiller üzerinde kaynatılıyor, dedikodu kumkuması da gidiyor, finali gerçekleştirmek istiyor.” dedi. Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye iftira attığını söyledi.
 
Soylu, “Bir şey daha söyleyeyim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun en önemli meselenin birinde, en yakın arkadaşına ‘sana böyle bir şey söylerse kesinlikle inkar et’ dediğini de biliyorum. Bir yalan makinesiyle karşı karşıyayız. En yakın arkadaşına, ismi, cismi belli. Daha hararetli günler gelecek. Bu ülke öyle Batı’nın oyuncağı falan değil.” değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak:T24)