Süleyman Soylu'dan tartışma yaratacak PKK ve Amedspor iddiası

Süleyman Soylu'dan tartışma yaratacak PKK ve Amedspor iddiası

Özellikle HDP'liler olmak üzere muhalif kesimlere yönelik hedef gösterme ve çıkışlarıyla gündemden düşmeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez Amedspor hakkında tartışma yaratacak bir iddiada bulundu. Soylu, KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın "Amedspor'a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun" diye talimat verdiğini öne sürdü. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’nda düzenlenen Jandarma İl Komutanları Toplantısı’na katıldı.

Türkiye’nin artık hantal devlet yapısının bulunmadığını, sinen, pusan, süreçlerin yönlendirmesine göre pozisyon almaya çalışan bir devlet yapısı olmadığını savunam Soylu, şunları söyledi:

Artık sözünü sakınan bir devlet yok. Üç tane gazete manşetiyle susturulan, ‘Aman muhalefet yemeyelim’ korkusuyla adım atamayan bir Türkiye’de yok. PKK’ya müzahir parti, sözcülüğünü falan değil, doğrudan kuryeliğini milletvekillerinin yaptığı partinin genel başkanı çıkmış, bizim için ileri geri konuşmuş. Çok da umurumdaydı."

"Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz?" diye soran Bakan soylu devam etti: 

"Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, 'Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun' diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?”

Sözcü'nün aktardığına göre, PKK ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Soylu, “Yurt içinde 500’ün çok az üzerinde terörist kaldı. Şimdi 2020 yılı için bütün hazırlıklarımızı, bütün kapasitemizi bu 500’ü sıfırlamak için kullanacağız. Girilmedik hiçbir alan kalmayacak” dedi.