Suriye Dışişleri Bakanı: 'ABD bir gün Kürtlerden desteğini çekecek'

Suriye Dışişleri Bakanı: 'ABD bir gün Kürtlerden desteğini çekecek'

Suriye Dışişleri Bakanı Welid Muelim yaptığı açıklamada, Kürtlerin halen ABD’ye güvendiklerini, fakat ABD’nin bir gün Kürtlerden desteğini çekeceğini belirtti.

Welid Muelim bugün katıldığı basın konferansında yaptığı açıklamalarda, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffry’nin ‘Sezar Yasası’na yönelik yaptıkları açıklamalarının Suriye halkının çıkarları doğrultusunda olmadığını ve dolayısıyla açıklamaların yalan olduğunu ifade etti.

Muelim açıklamasında şunları belirtti: “Sezar yasasının temel amacı teröre yol açmaktır. Bu şekilde Suriye’nin yeniden 2011’e dönmesini hedeflyorlar. 1978’den beridir ‘Sezar Yasası’ gibi bir çok uygulama ile bize müdahale ediyorlar. Ve denetime almak istiyorlar.”

Suriye Dışişleri Bakanı açıklamasının sonunda ABD’nin Kürt bölgelerindeki varlığına da dikkat çekerek, ABD’nin Kürtleri düşündüğü veya önemsediği için Kürtlerin yanında olmadığını, İsrail’in hedeflerini yerine getirmek için buralarda bulunduğunu ve Kürtlerin bu oyuna karşı uyanık olması gerektiğini ifade etti.