"Suriye Kürdistanı rüyası veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz"

"Suriye Kürdistanı rüyası veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz"

Alman haber ajansı DPA’ya konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, hedeflerinde bağımsız Kürdistan ya da bir Kürt bölgesi kurmak olmadığını söyledi. ABD’nin Rojava’daki varlığı ile ilgili olarak, “Amerikalılar savaştaki gerekli uzman ve danışmanlıkları gereği buradalar. IŞİD sonrası süreç için de herhangi bir anlaşma veya söz yok” dedi.

Rakka operasyonundan sonra ABD’nin Türkiye ile anlaşabileceği şeklindeki iddiaları değerlendiren Müslim, “Federal Suriye için bizim açık projelerimiz var. Kim kiminle anlaşıyor, bizim için önemli değil. Her zaman kendimizi koruyabiliriz” ifadelerini kullandı.

ABD ile siyasi hiçbir anlaşmalarının olmadığını belirten (PYD) Eşbaşkanı, sadece IŞİD’le mücadelede uluslararası koalisyon ile birlikte hareket ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Biz Suriye Kürdistanı rüyası için veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) geniş bir yeri özgürleştirdi. Suriye’de ikinci bir güç olup bir çok başarı elde ettiğinde içerisinde sadece Kürt güçleri değil Arap, Süryani ve Türkmenler de vardı.”