Suriye ordusundan ayrılan 8 Kürt komutan hala kayıp!

4 yıl önce Suriye ordusunda görev yapmakta olan 4 üst düzey Kürt subay Kürdistan'ın güneyine geçmek üzere ordudaki görevlerini bıraktılar. Ancak en son Dêrika Hemko'da görülen Kürt subaylardan 4 yıldır haber alınamıyor.

Suriye ordusundan ayrılan 8 Kürt komutan hala kayıp!

16 Nisan 2013 tarihinde Batı Kürdistanlı 4 subay ve askeri komutan Suriye ordusundan ayrılarak Kürdistan'ın güneyine geçmeye çalıştılar ve o tarihten bu yana hiç bir haber alınamadı.

4 subaydan biri olan Neqîb Hisên Bekir'in Danimarka'da yaşayan kardeşi Mistefa Bekir Rûdaw televizyonuna yaptığı açıklamada PYD'yi suçlayarak Kürt subayların kaybedilmesinden sorumlu tuttu. Mistefa Bekir got: "PYD güçleri onları alıp Dêrik zindanına götürdü" dedi ve aynı tarihte Dêrik zindanında bulunan bir tutuklunun kendilerine bu bilgiyi verdiğini söyledi.

Kendilerinden 4 yıldır haber alınamayan 8 subayın isimleri: Bablı Emîd Rukun Mihemed Xelîl, Kobanili Mulazim Ewel Ednan Berazî, Efrinli Eqîd Mihemed Heysem Îbrahîm, Eqîd Hesen Oso, Eqîd Mihemed Gilî Xeyrî, Muqedem Şewqî Osman, Raîd Behzad Naso ve Neqîb Hisên Bekir.

Adı geçen subayların aileleri akibetlerinin ortaya çıkarılması çağrısında bulunuyorlar.