Suriye ordusundan Kobani sınırına askeri sevkiyat

Suriye ordusu TSK’nın başlattığı hava harekatı ardından Kobani’ye daha fazla güç konuşlandırmaya başladı.

Suriye ordusundan Kobani sınırına askeri sevkiyat

Suriye hükümetine yakın medyada yer alan haberlere göre; ordu 20 tank, askeri araç, lojistik ve toplardan oluşan bir konvoyu Kobani’nin sınır köylerine gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne(TSK) ait savaş uçakları ve karadan toplarla Rojava’nın Demokratik Suriye Güçlerinin (DSG) kontrolündeki Til Refat, Minbic, Til Temir, Şehba ve Kobane bölgelerini bombalıyor. Türkiye yetkilileri bu bölgelere karadan operasyon düzenleyecekleri sinyali veriyor.

Rojava’da bulunan Rusya ve ABD’nin Türkiye’nin karadan bir operasyona düzenlemesine sıcak bakmadığı biliniyor.

Öte yandan dün Rus helikopterleri Kobani semalarında alçak uçuş yaptı. Rusya’nın Kobani kentinde askeri üssü bulunuyor. Rus ve Türk ordusu zaman zaman Kobani çevresinde ortak gözlem devriyesi düzenliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçakları 20 Kasım’da Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da bir çok bölgeye hava saldırısı düzenledi. MSB'den yapılan açıklamada, "PKK ve YPG tarafından saldırılarda üs olarak kullanıldığı" belirtilen bölgelere “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” icra edildiği belirtildi.

Suriye'deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko'nun Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanı Mazlum  Kobani (Abdi) ile Haseke’de Türkiye'nin olası kara operasyonunu ele alan bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmede Rus generalin Türkiye'nin karadan operasyonuna karşı Suriye ordusunun sınıra yerleştirilmesini önerdiği öne sürüldü. /Rudaw