Suriyeli kız çocuğu açlıktan öldü!

İdlib'de bir mülteci kampına yaşayan ve babası tarafından zincirle bağlanan 6 yaşındaki Nahla Osman adlı kız çocuğunun açlıktan ve hastalıktan hayatını kaybettiği öğrenildi.

Suriyeli kız çocuğu açlıktan öldü!

İdlib’in kuzeyindeki Kafr Sajnah ilçesine bağlı Killi kasabasındaki bir mülteci kampında babası ile yaşayan Nahla Osman (6), Heyet Tahrir Şam üyesi olan babası tarafından “hiperaktif” olduğu gerekçesi ile zincire bağlanıyordu.

Bir gazetecinin, zincirle bağlı sırada gizlice konuştuğu Nahla, annesinin Türkiye’ye kaçtığını ve babası ile bu çadırda yalnız yaşadığını anlatmıştı.

Gazetecinin, “neden bağlısın” sorusuna küçük çocuk, “Babam çocuklarla oynamama izin verimiyor” yanıtını vermişti.

Küçük Nahla, gazetecinin “sen bizden ne istiyorsun?” sorusuna, “dürüm” diyerek yanıt vermişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) kaynakları, küçük Nahla’nın babası tarafından yeterince beslenmediği, bu nedenle hasta düştüğünü, hastaneye kaldırılan çocuğun kurtarılamadığını aktardı.

Kamp yöneticileri, kızın durumundabn haberdar olduklarını, ancak babası şiddet yanlısı biri olduğu için duruma müdahale etmeye cesaret edemediklerini anlattı.

Hastane yetkilileri ise küçük Nahla’nın yetersiz beslenme, işkence ve böbrek şişmesi nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz