Suriyeli komutandan küstah açıklama: Kürtler işgalci!

Suriyeli komutandan küstah açıklama: Kürtler işgalci!

Suriye rejim güçlerine bağlı, Deyr ez Zor'lu bir komutan Suriye Demokratik Güçleri (DSG) bünyesinde yer alan Arap savaşçılara seslenerek, Kürtlerin işgalci güç olduklarını bu nedenlede DSG'den ayrılmalarını istedi. Aynı komutan, kısa bir süre içerisinde DSG güçlerinin denetiminde olan bütün bölgeleri alacaklarını ve Suriye rejimi bünyesine dahil edeceklerini iddaa etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün yayınladığı bir videoda, Suriyeli bir komutan, etrafındaki bir grup askerle birlikte Deyr ez Zor'un Batısına düşen Hesîniye köyünde DSG kontrolünde bulunan bölgeler için yaptığı açıklamada, DSG bünyesinde yer alanların ihanetçi olduğunu, Kürtler'in Rojava'da işgalci konumda bulunduğunu, bu nedenlede Suriye rejim güçleri olarak en kısa sürede DSG kontrolünde bulunan Rojava topraklarını işgalden kurtaracaklarını dile getirmekte.

Suriye'li komutan konuşmasının devamında, Irak sınırından Rakka'ya kadar olan bölgede herhangi bir Kürdün evinin olmadığını dile getirerek, buradaki Begarh ve Gedat aşiretlerinin şeyhlerine seslenerek, Suriye rejim güçlerine destek vermelerini, ayrı aşiret güçleri kurmamalarını, İsrail, ABD ve Kürtlerin idaresinden çıkarak tekrardan Suriye rejim idaresine dönmeleri çağrısında bulundu.

Suriyeli komutan videonun sonunda yaptığı açıklamada, Kamışlo ve Rakka'nın da içinde yer aldığı Türkiye sınırlarına kadar olan bölgeyi en kısa sürede kontrol altına alacaklarını ve Suriye rejimine dahil edeceklerini iddia etti.