Suriyeli muhalif gruplar: Sadece Efrin'e değil tüm Rojava'ya saldıracağız

Suriyeli muhalif gruplar: Sadece Efrin'e değil tüm Rojava'ya saldıracağız

Efrin ve Rojava’nın (Suriye Kürdistanı) diğer bölgelerine yönelik saldırı planlarını açıkça ifade eden Türkiye destekli Suriyeli muhalif gruplar, hedeflerinin sadece Efrin olmadığını belirtiyor.

Açıklamada bulunan Suriyeli muhalif gruplardan Ulusal Ordu’nun Kordinatörü Ali Bedran, “Halk savunma Birlikleri’nin (YPG) kontrolündeki tüm bölgelere saldıracaklarını ve Suriye toprakları üzerinde yabancı bir gücün varlığına izin vermeyeceklerini” söyledi.

Suriye Federalizmini de kantonları da tanımıyoruz

Oluşturulan kantonları tanımadıklarını belirten Ali Bedran, şöyle konuştu:

“Efrin’den, Derik ve Tıl Koçer’e kadar uzanan topraklar Suriye’nin. Birleşik Suriye’nin toprakları olarak ve tüm Suriyelilerin özgürlük ve değerlerini esas alan Suriye devriminin kontrolü altında olmalı.

Kürt kardeşlerimiz bizimle birlikte bu Ulusal İttifak’ın bir parçası olarak yer alıyor. Biz, Suriye Federalizmini de kantonlara bölünmesini de tanımıyoruz.”

Türkiye’nin Suriye topraklarındaki varlığı bizim yararımıza

“Türkiye de yabancı bir ülke, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye bir yöneliminiz olacak” şeklindeki soruya Bedran, “Türkiye güçleri, Efrin ve Heseke’nin birleşmesini engellemek için bölgede” yanıtını verdi.

Ulusal Ordu Kordinatörü Ali Bedran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi Türkiye’nin Suriye topraklarındaki varlığı bizim yararımıza çünkü onlar Efrin ve Haseke’nin birleşmeesini engelleyebilir. Görev tamamlandığında, Türkiye güçlerinden Suriye’den çıkmalarını isteyeceğiz, onlar da çıkacak.”