Suudilerden Türk rakısı için boykot çağrısı

Suudilerden Türk rakısı için boykot çağrısı

Türkiye’nin Katar krizinde takındığı tavır nedeniyle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Türk ürünlerine boykot çağrısı yapılıyor.

Bu iki ülkede alkol kullanımının yasak olmasına rağmen boykot çağrısı yapılan ürünler arasında rakı, bira ve şarap da var.

Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker, Türk ürünlerine karşı sosyal medya üzerinden yapılan boykot çağrılarını köşesine taşıdı.

Boykot çağrılarının Türkiye’nin Katar’a asker göndermesini öngören anlaşmanın Meclis’te onaylanmasından sonra başladığını belirten Kerim Ülker, şunları yazdı:

“Sosyal medyada hızla yayılan bu boykot çağrısında Türk mallarının kullanılmaması, alternatif olarak Mısır ürünlerinin alınması öne çıkıyor. Boykot çağrısında Ülker, Tamek, Pınar, Ülker, Reis Gıda, Çaykur, Tadım, Dimes gibi gıda firmalarının yanı sıra içecek markaları da dikkat çekiyor. Özellikle alkolün yasak olduğu Suudi Arabistan başlatılan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yayılan bu ambargo çağrısında Doluca, Kavaklıdere gibi sektörünün öncü şarap markaları dikkat çekiyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayılan Türk ürünlerine ambargo çağrısında Tekirdağ Rakısı, Yeni Rakı, Efes Pilsen’in de olduğunu söylemekte fayda var. Ayrıca Türk ürünlerine boykot çağrısında yer alan firmalar arasında 1838’de Carl Heinrich Theodor Knorr tarafından kurulan Hollanda-İngiltere sermayeli Unilever’in markası Knorr’un da görünmesi akıllarda soru işaretleri doğuruyor.”