The American Dergisi: Ortadoğu'da Koşullar bağımsız Kürdistan'ı zorunlu kılıyor

The American dergisinde yayınlanan bir yazıda, Ortadoğu'daki mevcut sistemin artık bir Kürt devletinin oluşumuna engel olamayacağı vurgulandı.

The American Dergisi: Ortadoğu'da Koşullar bağımsız Kürdistan'ı zorunlu kılıyor

Kerbela Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden John Haleen imzasıyla The American dergisinde yayınlanan yazıda, "Mevcut şartlar, Kürt bağımsızlığına uygun şekilde gelişiyor ve ABD'nin bu durumu dikkatle ele alması gerekmektedir, çünkü mevcut şartlar Kürdistan'ın bağımsızlığı açısından diplomatik tavrı gerekli kılmaktadır. Bu gelişmeler realitenin ürünüdür ve bunun olması gereklidir” denildi.

Kürtler ve Filistinlilerin 1922'de İngiltere ve Fransa arasında imzalanan ve Osmanlı İmparatorluğunun yıkılıp yeni birçok ülkenin sınırlarının masa başında çizildiği anlaşmanın kaybeden tarafı olduğunun altını çizen Amerikalı yazar John Haleen, yazısında şu ifadelere yer verdi: "David Fromkin'in 'Barışa son veren barış' kitabında belirttiği gibi, Kürdistan devletinin kurulması ve Kürtlerin kendi yönetimlerini kurması 1921 yılında uluslararası boyut kazanmıştı. Ama 1922'de bu gerçekliğin üstü kapatıldı.”