Time dergisi Joe Biden ve Kamala Harris'i 'Yılın Kişisi' seçti

TIME dergisi, 2020'de ABD'nin 46'ncı başkanı olan Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris'i Yılın Kişisi seçti.

Time dergisi Joe Biden ve Kamala Harris'i 'Yılın Kişisi' seçti

TIME, geçtiğimiz yıllarda da başkanları yılın kişisi seçtiğini ancak ilk kez bir başkan yardımcısını listeye eklediğini belirtti.

TIME, Biden-Kamala ikilisini zorlu bir dönemin beklediğini belirterek, neden bu iki ismi Yılın Kişisi seçtiğini şu sözlerle anlattı:

"Önümüzdeki dört yılın sınavı şu olacak: 100 yılı aşkın bir zamandır hiç bu kadar kutuplaşmamış olan Amerikan halkı, başarı vaadini ortak bir zemin kurmanın üzerine inşa eden iki lideri seçti. Başarı şansı düşük görülüyor olabilir. Ancak bu dönem daha mükemmel bir ülkeye kavuşmayı hedefleyen bu çok zorlu yolculuğun en önemli bölümlerinden birisi olacak.

Joe Biden ve Kamala Harris, Amerika'nın hikayesini değiştirmek, empatinin, bölünmenin öfkesinden daha güçlü olduğunu göstermek, acılar içindeki bir dünyada iyileştirme vizyonunu paylaşmak için TIME'ın 2020 Yılın Kişileri seçildi."

Franklin D. Roosvelt'ten bu yana her seçilmiş ABD Başkanı'nın kendi dönemi içinde "Yılın Kişisi" seçildiğini ifade eden Editör Felsenthal, bu yıl ilk kez bir başkan yardımcısının da eklendiğini belirtti.

Bu yılın adayları arasında seçimi kaybeden Başkan Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ve ırkçılık karşıtı hareket yer alıyordu.

Time, Güney Koreli pop müzik grubu BTS'yi "Yılın Sanatçısı", Los Angeles Lakers'da forma giyen basketbolcu Lebron James'i de "Yılın Sporcusu" seçti.