Time dergisinin en etkili 100 kişi listesinde bir Kürt

Erzincan doğumlu Kürt iş adamı Hamdi Ulukaya Time dergisinin 2017 yılı en etkili 100 kişi listesinde yer aldı.

Time dergisinin en etkili 100 kişi listesinde bir Kürt

Kürt işadamı Hamdi Ulukaya, yıkılmak üzere olan bir fabrikayı, iş bulmanın zor olduğu Idaho'nun güney merkezi ve New York'un kuzeyi gibi yerlerde pek çok kişiye istihdam sağlayan üretken bir yoğurt fabrikasına dönüştürme başarısından dolayı övgüye değer görüldü.

Hamdi Ulukaya ayrıca Amerikan Rüyasını gerçeğe dönüştürmek ve başarılı Chobani fabrikasında iki binden fazla kişiye iş imkanı yaratmasından dolayı listeye seçildi.

Time dergisi, Chobani fabrikası işçilerinin çoğunluğunun Amerika doğumlu olduğunu ancak Washington'dan gelen ayrımcı seslerden sonra Ulukaya'nın yüzlerce mülteciyi de çalıştırmaya başladığına değiniyor.

Erzincan'da 1972 yılında yarı-göçer bir aileye doğmuş girişimci Ulukaya ABD'deki yoğurt tüketim alışkanlığını değiştirmesiyle tanınıyor.

1.7 milyar dolarlık servetiyle en zengin Kürt olmakla beraber, dünyanın da en zenginleri arasında yer alıyor.

Ulukaya, 2014 yılında Suriye'deki Kürt şehri Kobani IŞİD saldırısına uğradıktan sonra yüzbinlerce kişinin göç etmesi üzerine, mülteciler için 2 milyon dolar bağışlamıştı.

2016 yılında, 2005 yılında kurmuş olduğu şirketinin bir milyon dolar değerindeki yüzde onluk hisselerini uzun süreli şirket çalışanlarıyla paylaştı.